Saturday 25 May 2013

Parfemi za prolece/leto

Kako nam je nekako brzo doslo toplo vreme (da zanemarimo poslednjih par dana ;)), osim boja na noktima, garderobe i boljeg raspolozenja, sve vise se mogu osetiti neki lagani i osvezavajuci parfemi!

Kao mladja, nisam mnogo vodila racuna o tome, jer sam mogla bukvalno svaki parfem da nosim u bilo koje godisnje doba, bez ikakvih smetnji. Sa godinama sam primetila da me pojedini parfemi pri visokim temperaturama opterecuju, cime se ne postize zeljeni efekat - a to je da budemo raspolozeniji i da se bolje osecamo sami sa sobom, ali i da u istom uziva i nasa okolina.

Predstavicu vam par mojih favorita za tople dane! :)

1. Armani - Acqua di Gioia



Ovaj parfem je trenutno moj broj jedan, iako mi je pri kraju. Verujem da cu ga sigurno opet kupiti jer je zaista jako kvalitetan. Ukoliko volite sveze, pomalo "lubenicaste" ali ni u kom slucaju gusece parfeme, koji vas podsecaju na morsku svezinu, plazu, leto, ali imaju i jednu "zvakastu" notu, ovo je pravi izbor za vas! 

Veoma je postojan, ljudi u mojoj okolini ga mnogo vole i uvek dobijem neki kompliment :)

Probajte ga u svakom slucaju, bas me zanima kako ce vam se dopasti! :)


2. Estee Lauder -  Bronze Goddess 




Ovaj parfem me je oborio sa nogu cim sam ga osetila pre par godina. Posle prvog izdanja, iz 2008. godine (na slici levo), kompanija Estee Lauder je svake naredne godine izbacivala neke nove, manje ili vise izmenjene verzije, a 2010. cak identican parfem, u promenjenoj bocici, sa sljokicama. :)
Igrom slucaja imam i jednu i drugu varijantu i obozavam ih! 

Kada je rec o mirisnoj noti, dovoljno je samo da zamislite najlepsu kremu za suncanje od kokosa! :) Bukvalno tako mirise - ugodno, nenapadno, kremasto, sa veoma prisutnim kokosom, ali on je izveden jako umilno i blago, meni najdrazi kokos od svih koje sam probala (a posto sam njime opsednuta, probala sam ih mnogo :)).

Iako deluje kao leprsava letnja vodica, na meni je jako postojan, osetim ga ceo dan.
Ako uspete da pronadjete bilo koji od ova dva izdanja prve Bronze Goddess, moj savet vam je da ga kupite (ukoliko volite ovakve mirise, naravno)! 

Postoji samo u varijanti od 100ml. Uz njega mozete nabaviti i suvo ulje, koje mirise identicno i brzinom svetlosti se upija, pa vam nece izmastiti garderobu.


3. Dolce&Gabbana - Sicily




Kada padne vece, tokom toplih meseci, volim da stavim moj Sicily! Ne mogu a da ne pomislim na Moniku Beluci i onu reklamu za njega. :)

Ovaj parfem sam prvi put osetila na mojoj najboljoj drugarici i nikako mi se nije dopao, mirisao mi je previse sapunasto. Medjutim, kako su godine prolazile, a ja zaboravila na njegovu mirisnu notu, potpuno me je oborio sa nogu kad sam ga probala pre par godina na sebi. To je jedan kremasti, zenstveni, sexy miris, u kom osetim kokos, a kokosa nigde u sastojcima. :) 

Mirise cisto, nezno, zavodljivo, oseti se u neznatnoj kolicini i malo banane, ali preovladava ta nota kreme za suncanje (cistija, "sapunastija" od Bronze Goddess). Ima tipicnu Dolce&Gabbana notu, Moze se nositi tokom cele godine, mada ga ja najvise volim pred kraj proleca i leti, jer sam shvatila da je na meni tad najpostojaniji. Ne znam sta je u njemu, ali muski ga obozavaju! :D

Kad je rec o trajnosti - nemojte ga otpisati dok ga ne probate u razlicito doba dana, godisnje doba i sl. Veoma varira, kao sto rekoh. Najjace ga osetim na visim temperaturama, i rado ga stavljam i u kosu. :)
Ako volite onu italijansku notu u parfemima, koja je neobjasnjiva, dajte mu sansu. :)





Nadam se da vam se svideo ovaj prvi parfemski tekst i da ce vam biti koristan. Koji je vas izbor za prolece/leto? 


Moram samo da kazem da sam postala deo International Directory Blogspot liste (sa jos 66 drugih blogova iz nase zemlje) i da sam mnogo, mnogo srecna zbog toga! Hvala vam jos jednom sto me citate :****






30 comments :

  1. I ja ti isto parfeme dijelim na one laganije ljetne i one teže zimske :)
    Super su ti prijedlozi :)
    Ajme, EL Bronze Goddess, love, love :D

    ReplyDelete
  2. Super koristan tekst!Bas sam razmisljala koji bih mogla da pribavim za naredno leto a ti si mi,Baby,bas pomogla! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nataly, puno hvala! Drago mi je da ce ti biti od koristi <3

      Delete
  3. Jao,Bebi,konacno si pocela da pises o parfemima!Volim ja Iakove,ali parfemi su mi pasija;-)
    Odlican izbor za leto,moj ljubimac Sicily je i po meni must have za leto i prolece!
    ;-***

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao Lenjivko, da zamisli!! :D :**
      Hvala ti puno na lepim recima <3 Sicily je zaista obavezan za leto!

      Delete
  4. A meni je obrnuto, ranije sam manje parfema podnosila, sada sam "širih shvatanja" :D Ne volim slatke. I isto pravim razliku između letnjih i zimskih. Nisam njušnula ova 2, moraću, a Sicily obožavam, mislim da mi najbolje stoji od svih parfema... Znaš moj izbor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neka, taman imas opravdanje da ih sto vise probas ;)
      Eksperimentisanjem se i dolazi do nekoliko onih za sva vremena koje ponavljamo :))
      Znam znam izbor, svidja mi se!

      Delete
  5. Sicily i ja volim ;) Ova druga dva ne znam kako mirisu, ali njusnucu ih prvom prilikom ;) Ako kazes da Acqua di Gioia mirise kao lubenica, onda bi mi se sigurno svideo ;)
    Moje favorite za leto znas, abice i kod mene na blogu post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno ih probaj, mislim da ce ti bas leci ;)

      Delete
  6. Pravo da ti kazem nisam sigurna koji kako mirise al mi se dopadaju opisi Aqua di Gioia i Bronze Goddess. ;)

    ReplyDelete
  7. Bronze Goddess imam, taj stariji i divan mi je, i bas ga stedim. Ljeti volim sve sto je kokosato i vanilasto, a obozavam i Yves Rocher od kokosa. Imala sam Sicily i dugo mi je bio omiljen, jos uvijek imam bocicu, upravo je mirisem, nazalost vise ga ne mogu pronaci, koliko znam, ne proizvodi se. On mi je bas za ljeto, ali vecernji, jak je i sjecam se da je imao postojanost kao malo koji. Ima taj neki pomalo starinski stih, kao puderasto sapunast,ali ja to volim. Trenutno volim i Armani Code ljetnu varijantu.

    ReplyDelete
  8. Ja nešto ne volim Aqua di Gioia ali ova dva su odlična :)

    ReplyDelete
  9. Joj stvarno su odlicni :) <3

    ReplyDelete
  10. Joj imala sam tester Aqua di gioia i stvarno je predivan parfem! Sad si me baš podjetila na njega :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se svideo! <3 Stvarno je vredan paznje :)

      Delete
  11. Dobar izbor! EL se spremam kupiti svako ljeto, ali me pogled na moji kolekciju parfema uvijek zaustavi. Ne bi vjerovala, ali nakupilo ih se. Čudno ;)?

    ReplyDelete
  12. prva dva znam da divno mirisu dok treci nikad nisam njuskala :) super odabir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Anuska! :**
      Njusni ako negde nadjes i ako je dobar tester <3

      Delete
  13. Volim Aqua di Gioia, odličan je,ali još više volim mušku varijantu Aqua di Gio. To mi je najljepši muški parfem svih vremena!

    ReplyDelete
  14. jel znas da nikad nisam pomirisala sicily?

    ReplyDelete