Tuesday 29 October 2013

Parfemi za JESEN 2013.

Videla sam da je u anketi bilo izvesno interesovanje za parfeme koje možete koristiti ove jeseni! 

Imam pomalo specifičan ukus - kao mlađa sam obožavala prejake, gušeće parfeme, koje sam špricala gle god sam stigla, u nenormalnim količinama! :D Mogla sam da podnesem sve, nevezano za godišnje doba i temperature.

Sa godinama se desilo to da sam sve više počela da naginjem lakšim notama, ili onim slatkim, preslatkim parfemima koji mi prijaju, a ima ih par. Čim se umeša cveće, mada definitivno mora biti neka specifična, ekstra gušeća kombinacija, dobijem glavobolju. :D

Moj jesenji spoj je prilično čudan, ali sam se potrudila da vam predložim neke pomalo zaboravljene, a kvalitetne parfeme.





1. LANCOME - POEME

Ovo je jedan od klasika koje volim dugo, dugo godina. U pitanju je definitivno CVETNI parfem, koji u sebi, osim slatkoće ima i malo gorčine, pa je, bar meni, mnogo lakši za nošenje. IZUZETNO je postojan i za njega ćete dobiti mnogo komplimenata.

Mene je žena pratila na ulici, dok me nije stigla (da situacija bude kao iz horor filma, ulica je prolazila pored groblja, a ja sam imala slušalice na ušima kad me je uhvatila za rame :D) - bila je oduševljena!

I ja se još više oduševim, kao i svi, verujem, kad mi neko pohvali parfem, jer imam dosta specifičan ukus i često uhvatim sebe da bežim od masovno popularnih parfema, mada i tu ima izuzetaka, jer dobar parfem je dobar parfem.

Poeme je savršen za hladnije vreme, jesen, pa i zimu, veoma je ženstven, i dovoljno je dve kapi da ceo dan uživate u njemu.





2. CACHAREL - ANAIS ANAIS

Anaisanais  :D, je čuveni klasik  koji imam još od početka srednje škole. Najsavršenija kombinacija nežnog, belog cveća, totalno u chypre fazonu.

Chypre parfemi u sebi imaju neki retro prizvuk u kojim sa zaljubljena od kad znam za sebe. Kod njih najviše volim onaj deo kad počnu da jenjavaju, savršeni su, a takav je i ovaj.

Isto jedan od parfema koji mami komplimente, a pogotovo muških! :D

Volim da parfeme opisujem onako kako ih osećam, ne zamaram se preterano sastojcima, ali mi je interesantno da nakon prvog utiska pogledam šta zaista imaju u sebi. Najbolji sajt za to je Pun Miris.

Ovo je PRVI parfem kuće Cacharel, za koju mislim da je od tad izbacila mnogo kvalitetnih primeraka.

Anais Anais može veoma dobro da prođe i kao prolećni parfem. Sjajan je u principu za ta "suptilnija" godišnja doba, kad su temperature optimalne i najprijatnije.

Ako niste, obavezno ga probajte, daje nam svima ono nešto ženstveno što se možda vremenom izgubilo u nama. :)


Reformulisan je u odnosu na svoju originalnu verziju, i čini mi se da je prošlo izdanje imalo "keramički" poklopac, ali razlika u mirisu je skoro neprimetna, što je najbitnije. Postojan i ugodan.




3. HERMES - ELIXIR DES MERVEILLES

Pre dooosta godina imala sam parfem Versace -  V/S Versus koji me je podsećao na Coca colu sa limunom! :D Greškom sam kupila njega, jer sam, ovaj put ja, zaustavila ženu u prolazu i pogrešno je razumela. Ona je nosila neki potpuno drugi parfem, a ja se totalno zaljubila u V/S.

Naravno, prestali su da ga proizvode i tu mu se gubi svaki trag.

Pre dve godine, drugarica mi je dala mali uzorak svog novog parfema, u pitanju je bio baš ovaj, Elixir des Merveilles od Hermes-a (s se ne čita na kraju reči, po pravilima francuskog jezika koji sam i sama učila :P, ali se u ovom slučaju prezimena čuvenih Francuza, ipak čita; znači "ermEs"). Iz bočice se slučajno prolila mala količina i zamirisala kutijicu koja je bila pored. Kutijica je mirisala i posle GODINU dana!!!!!

Nakon toga, osim što je mirisao na moj neprežaljeni i divni V/S, i bio nenormalno dugotrajan, znala sam da ga moram imati, što se tek skoro desilo. ;)

Parfem je remek delo, od bočice, na koje sam najčešće ravnodušna, do samog mirisa. Pomorandže, more, malo muških nota, ali opet dovoljno ženstven i drugačiji da vas zaintrigira. Coca cola sa pomorandžom je najjednostavniji opis! :D

Najtoplija preporuka .. savršen je za ovo vreme, kao i za apsolutno SVAKO godišnje doba.





4. MALIZIA BON BONS - MILKSHAKE

I za kraj, nešto potpuno ludo! :D

Ja sam pobornik teorije da ako nešto vredi i lepo miriše, nebitno je sve drugo! :)

Ovaj parfemčić volim od malena, miriše na čokoladne kolače, iako se zove Milkshake. :D
Oseti se definitivno i nešto mlečno, ali meni miriše na topljenu čokoladu i kolačiće. :P

Postojan je solidno, cena je smešna, ni 200 din. ali je jako veseo i zabavan. Podiže raspoloženje i ljudima se jako dopada.





Eto to je sve od mene! Ako vam se dopada ovaj tip postova, slobodno recite, pa ću se potruditi da vam uvek ovako nešto pripremim! Hvala na čitanju :*





29 comments :

  1. Bas si me zaintrigirala sa ovim bon bons parfemom. Gde ima da se kupi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svetlana hvala, drago mi je! :)

      Ima na svakoj pijaci, ja sam ga na pijaci i kupila :)

      Delete
  2. Jao dobro je, nisam jedina koja kao "odrasla" voli Bon Bons :) Obozavam ih skoro sve a ovaj plavi mi je jedan od lepsih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, hvala Joco! :))

      Bas mi je drago da se i tebi dopada! :))

      Delete
  3. Mnogo mi je drago sto nisam jedina koja voli Bon Bons,i takodje mi je drago sto nisi imala problem da slikas ovo Hermesovo remek delo,zbog toga sto sam primetila da neke blogerke preziru skupe proizvode,pa na sav glas hvale nesto sto kosta tri dinara (eto rekoh). Divni parfemi,sve sam ih koristila i slazem se od slova do slova sa ovim postom. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Leno! :)))

      Bas mi je drago da si ih probala i da ti se svidjaju moji opisi :)

      Sto se tice cenovnog ranga, ako je proizvod kvalitetan, rado ga koristim i slikam :D

      Delete
  4. Replies
    1. Hvala Jelena! :)))

      Bas mi je drago da ima jos njegovih ljubiteljki :)

      Delete
  5. Anaïs Anaïs se ipak izgovara onako kako se piše, ima tremu na I, tako da se oba vokala posebno izgovaraju :) http://en.wikipedia.org/wiki/Ana%C3%AFs

    ReplyDelete
  6. Odličan izbor!
    Moj najdraži parfem ikad je Hypnotic Poison <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Melli! :))))

      Jao i njega obozavam :))) odlican izbor!

      Delete
  7. I moj je Hypnotic, obozavam ga. I Ange ou Demon i Tiery Mugler parfeme Womanity i Alien. To su nekako bas moji omiljeni.
    Poeme takodje imam i obozavam. Ja inace od teen dana volim malo jace i zenstvenije parfeme, a Poeme mi ima bas taj neki puderasto starinski stih. Volim i Guerlain Samsaru, Shalimar i nekad mi je Anais Anais bio takodje drag dok nije poceo da me asocira na jednu losu sredovjecnu "gospodju" pa sam ga omrzla.
    Znas vec kao obozavateljka parfema kako to nekad nazalost ide sa njima i asocijacijama.:-)
    Hermesov ne poznajem kakav je, ali vjerujem da je divan, jer sam jos odavno sa foruma skontala da imamo slican ukus. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaooo hvala ti draga moja Snow! I ja sam primetila da volimo slicne stvarcice, od parfema, preko sminke, do nege! :))))))

      Razumem i za ovo povezivanje sa osobama i parfemima :) Meni se to desava sa muskim parfemima cesto ;)

      Hermes je totalno lud i neocekivan, obavezno ga njusni! :)

      Delete
  8. Super post, sviđa mi se kako opisuješ parfeme :)
    Bon Bons sam imala kao mala i jako ga volela :)
    Moraću ponovo neki da kupim, ne znam zašto sam zaboravila te slatke parfemčiće.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj hvala ti draga Zvezdice! :)) Bice onda sigurno jos parfemskih postova :)

      Bon bons su stvarno odlicni, dobar je i Pesca pop, Vanilla ona itd. :)

      Delete
  9. Odličan izbor. :) Hermes sam imala i ovo je definitivno jedan neobičan miris, u biti svi Hermes mirisi koje sam probala su zaista posebni i neobični. Poeme i ja se nismo nikako složili, iako je to miris ipo doslovno. Kako si rekla, dvi kapi su dovoljne, a mirisat će satima. Anais Anais je također divan retro miris, a od Bon Bon sam probala samo vaniliju i nažalost više ih ne nalazim u HR za kupit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao hvala ti!!!! :))))

      Tako mi je drago da si imala Hermes :DD slazem se da su skroz specificni!

      Ocekujem i kod tebe da procitam o tvojim divnim favoritima za jesen ili zimu :)))))

      Delete
  10. Sjajan post! A Malizia je fantastična :D Kada smo bili klinci mi smo to kupovali za rodjendan svima, i od tad ga obožavam. Ne pamtim kada sam poslednji kupila, ali nedavno sam se prilično dugo zadržala u prodavnici ispred njihove police, ali zaista ne znam sto ga nisam kupila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej hvala ti! :)))

      Bas mi je drago da ga se secas, kupi ga opettttt :))

      Delete
  11. Volim postove o parfemima :) Od ovih znam jedino kako Casharel miriše, prijatan je, ostale ne znam, čak ni čuvenu Maliziu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Coxyli!!! :))))))

      Moras njusnuti Maliziu, i ostale ti toplo preporucujem :)

      Delete
  12. Bas mi je zanimljiv taj BB, volela bih da ga nadjem negde kod mene :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, hvala, drago mi je da ti se dopada :))))))

      Delete
  13. Bon Bons obozavam, uvek imam ovaj milk shake, kao mala sam ih zavolela. :))
    Ovaj Lancome mi zvuci savrseno za mene, moram da ga njusnem u parfimeriji, inace sam u potrazi za nekim parfemom koji nisam do sada koristila.
    Svaka cast za opise, nikad nisam umela da opisem parfem. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jecka :)))))

      Da, obavezno ga njusni :D prelep je i ne moze da dosadi :))))

      Delete
  14. Thanks for invitation Bisma! :)

    ReplyDelete
  15. Jao, kad vidim Bon Bons... Kao mala sam imala cijelu kolekciju. Omiljeni su mi bili ovaj i neki koji je mirisao na papaju. :D

    ReplyDelete