Tuesday 12 November 2013

Favoriti meseca - OKTOBAR

Ovaj mesec je bio mesec otkrivanja starijih favorita .. ponekad me uhvati takva panika da će proizvodima proći rok trajanja, što mi je najgori strah i onda počnem opet da uživam u njima.

Neki od favorita su stari samo par dana ali sam ih ubacila jer se ne vezujem previše za mesece, već šta me je u poslednje vreme potpuno oborilo sa nogu. :P


Za negu ruku i tela, i osvežavanje u toku dana, koristila sam ova dva fantastična proizvoda iz Balee, koja sam kupila pre skoro 8 meseci, ako ne i više. 

Nisam ljubitelj dezodoranasa sa aluminium hlorhidratom, ali ovaj koristim samo povremeno ispod pazuha. Više ga koristim kao običan parfemčić za preko dana, ili kad ne idem na posao. Veoma je ugodan, ukoliko volite miris kakaa, čokoladnog pudinga .. i prilično dugo traje.

Kad smo kod čokoladnog pudinga, ovaj Sweet wonderland losion obožavam upravo jer miriše na njega. Moja najtoplija preporuka. Malo je laganije i vodenije teksture, ali meni se to dopada jer se brzo upija. Koristim ga uglavnom za ruke.

Sve je kupljeno u DM-u.



Sledeći su jedni od mojih najdražih favorita favorita meseca :D U pitanju su stvarčice za šminkanje očiju.




NYX senka za oči RUST - ovo je za kratko vreme postala jedna od mojih omiljenih senkica za pregib kapka. Veoma je kvalitetne teksture, lako se blenda, može se dozirati i ne može se preterati. Prelepo stoji na sve boje očiju ..

O njoj više detalja možete pročitati ovde.

Iskreno, ne mogu dovoljno da je nahvalim, nemam ništa slično i ne bih je nikada ni primetila da nisam bila oduševljena tutorijalima na YouTube-u. Ova nijansa je čini mi se dostupna i kao pigment i kao debela olovka. Oooooobavezno je pogledajte, probajte .. ostaćete bez teksta, garantujem. :)


Kupljena je u Alexandar Cosmetics.


ARTDECO baza za senku - ovu bazu koristim već godinama i toplo je preporučujem. Malo je skuplja (valjda oko 800 din.) ali traje jaaaako dugo. Ovo moje pakovanje imam od prošlog leta.

U jednom periodu sam htela da je prosledim jer mi "kao" nije radila posao, ali shvatila sam da sam stavljala previše i nisam puštala da se dobro osuši.

Ako je niste koristili, obavezno probajte. Blago je svetlucava ali se jako dobro utopi u ten i pravi savršenu podlogu za sve senke koje sa njom traju ceo dan.

Kao i kod svih prajmera, baza, poenta je staviti MANJE. Jer manje je više. :D

Kupljena je u Parfimeriji Jasmin.

BLUSH 14B četkica za blendovanje senke - ovu četkicu sam kupila pre mesec-dva, jer sam videla mnogo pozitivnih recenzija na netu, pa da i ja imam jednu. :D Ne košta ni 200 din. a ODLIČNA je!

Jako je meka i lepo i polako možete sa njom ujednačiti senke. Ja je čak koristim i za nanošenje senke. Toplo je preporučujem!

Kupljena je u Alexandar Cosmetics.

Stvarčice za usne.. koje obožavam, od nege do dekorative, a u poslednje vreme sam se potpuno zaludela olovkama za usne koje toliko znače u rutini šminkanja da je to strašno. (dobro jutro meni :D)



NYX olovka za usne NUDE PINK - ovu divnu olovku sam kupila pre neki dan i potpuno me je oduševila. Ovo je idealna nijansa za sve nude karminčiće.. 
Zadovoljna sam NYX olovkama za usne, omiljene boje su mi Tangerine, Orange i ova. Mekane su i lako se nanose bez da sečete usne :D i odlična su podloga za karmin. A cena oko 300 dinara što je skroz ok.

Boja je bukvalno svetlija nude (boja kože) sa malo roze, ali bukvalno mrvom ..

Kupljena je u Alexandar Cosmetics.



BALEA SWEET WONDERLAND balzam za usne - ovo je jedan od mojih omiljenih balzama za usne. Cela ta kolekcija me je totalno oborila sa nogu, jer zaista obožavam miris čokolade!

Moje usne nisu previše zahtevne i super mi je. Lepe je teksture, nije premastan i ugodan je za nošenje. Platila sam ga oko 100 din. i uzela čim se pojavio goooomilu. Sad trošim te zalihe. :D

Kupljeno je u 
DM-u.





NYX karmin PURE NUDE - moj obožavani karmin koji neprestano koristim od kad sam ga kupila .. jako je nežan i lako se kombinuje i sa drugim bojama. Ovih dana ga nosim uz olovku Nude pink. Nekad ga namažem intenzivno, a nekad utapkam, u oba slučaja mi se dopada.

Detaljno sam pisala o njemu ovde.

Kupljen je u Alexandar Cosmetics.




Još malo šminke za oči .. staaari favoriti koje sigurno volim bar godinu dana ako ne i više. Ponosna sam na sebe kad vidim da se proizvodi troše. :D




GOLDEN ROSE plava maskara za oči - moja obožavana maskara koju neprekidno koristim mesecima .. jako je kvalitetna a košta samo 200 din.! Prosto neverovatno.

Traje sto godina, ovo mi je druga, kupljena za vikend. Prošla mi je još uvek dobra, kupljena u januaru.

Kao mlađa sam se uvek divila ujni, koja ima zeleno plave oči i uvek koristi plavu maskaru. Dugo sam tražila neku koja će se BAAAŠ primećivati, i to u jednom sloju, a ova je takva.

Mnogo puta sam dobila komplimente za nju, pogotovo od muškaraca, ne znam u čemu je fora i otkad se oni razumeju u šminku. :D Ali im je valjda drugačije pa im je neobično..

Kupljeno je u Lilly-u.



S-HE dvostrana olovka za oči BLUE - ovu olovku sam sasvim slučajno kupila pre sigurno godinu dana. Tražila sam neku plavu olovku koja vuče na tamnu indigo boju, i koja može da se stavlja i preko senke. Znači, nešto masnije a da se ne razmazuje. Masna jeste i lako se nanosi (bar ova strana koju koristim, tamnija), ali ja preko stavim ili ajlajner ili senku da je fiksiram, pošto se malo razmazuje.

Ali bila je 100 i neki dinar što je baš smešno. Baaš je koristim često što me uvek raduje! :DKupljeno je u DM-u.

Dalje dolazi na red moj najdraži lak za ovu hladnu sezonu, koji sam kupila pre neki dan, ali biće sigurno u favoritima dugo dugo .. i ulje za zanoktice od kog se ne odvajam.





CHINA GLAZE lak BAT MY EYES - ovaj lakić me je oduševio čim se pojavio na swatchevima na netu pre nekog vremena. Jako je kvalitetne formule, sa 2 sloja završavam posao. Nema ništa sa čim bih ga uporedila .. prelepa crno zlatna šljokičasta kombinacija!

Deo je najnovije CG kolekcije MONSTERS BALL i NAJTOPLIJE vam ga preporučujem!

Pisala sam o njemu ovde.
Kupljen je u Alexandar Cosmetics.






IBD ulje za zanoktice LAVANDER - moje novo najdraže ulje za zanoktice. Imam i Alverde ulje od kajsije koje je odlično, ali pošto obožavam sve što miriše na lavandu, morala sam da ga kupim.

Gledala sam ga mesecima pre kupovine, što je uvke znak da je to nešto što će mi se dopasti i što ću dugo koristiti. :)

Više detalja pročitajte ovde.

Kupljeno je u 
Alexandar Cosmetics.
Moj omiljeni stari-novi parfem, D&G Pour femme, star sto godina, izašao devedesetih. :D Imam ga sigurno 4 godine i nikad ga potrošiti. Jak je i postojan, dovoljne su 2 kapi za ceo dan.

Jako sexy i ženstven, ima sapunjav početak ali posle prerasta u puderasto-kozmetičko-aldehidni miris. Probajte ga i dajte mu par šansi, nije na prvu loptu. ;)

Reformulisan je par puta, moj je čini mi se druga verzija.


I za kraj, ružičke minđuše od Kineza za 100 din. Jako su slatke pogotovo na podignutu kosu! :)



Imamo li neke slične favorite? Koji su vaši favoriti oktobra? Hvala na čitanju! :)







28 comments :

  1. Ah koliko divota, mada najbolji mi je Nyx, prelep odabir. I blush cetkica, nju bas imam i isto je obozavam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala lutko! :)))

      Drago mi je za cetkicu, bas nas je puno voli :) i drago mi je sto i ti volis NYX! :)

      Delete
  2. Plava GR maskara ide na WL. :D
    D&G miris <3 ljubav velika.. imam ga jaaaako malo i baš gledam kako ću ga morat negdi nabavit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jupiiiiiiii! Obavezno kupi maskaru odlicna je :))

      Delete
  3. Minđuše su preslatke :). Kako to kad ja obilazim Kineze nikada nema stvari koje su tako cakane, ccc... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Nancy! :))))))))
      Poslacu ti ih ja ako hoces :)))))

      Delete
  4. Neki dobar turorijal sa Nyx RUST?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ovaj omiljen :) Koristi identicnu senku NYXovoj, neku Inglot.

      http://www.youtube.com/watch?v=dsBkwkEw8p4

      Delete
  5. NYX ruz i mindjusice su predivni!!! :3 Super favoriti! :)

    ReplyDelete
  6. Volim tvoje postove sa favoritima, jako ih lepo razlažeš, ne zapostaviš ni jedan beauty segment, GR maskaru obooožavam a otkrila sam je pre dva,tri meseca, generalno GR maskare mi odgovaraju i daju na volumenu mojim trepavicama. Moram da pojurim neki dovoljno pigmentivan i mat NYX karmin kao zamenu za moj omiljeni Loreal-ov: http://www.pinterest.com/pin/405324035183275732/
    Jel imaš možda neku sugestiju pošto nisam još istraživala njihove karmine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao Danijelice hvala od srca na lepim recima!!!! Drago mi je da ti se dopada :))))

      Pogledaj Hestia kremasti karmin, a tu negde su i Snow white i Black cherry cini mi se po secanju :)

      Delete
  7. Savršeni favoriti!
    Zanimljivo da koristiš plavu maskaru :)
    Imam ovakve minđuše ali tirkiz, ove tvoje su mi još lepše. Da sam znala da ih ima kod Kineza ne bih bacala pare u Accessorize_u :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Zvezdiceeee!!! :)))
      Jao da, obozavam plavu maskaricu i duuugo je koristim. Stvarno vredi svake pare..

      U Acc dugo ne zalazim, sve njihovo mi pozeleni :D

      Delete
  8. cuveni d&g parfem koji svi na forumu hvale a ja ne mogu da ga smislim nosom koliko je jak :D ali lepo je sto je nepotrosiv, za vas koji ga volite :D
    nyx karmin je prelep! moracu da obratim paznju na njega sledeci put u alexandru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, malo je tezi dok se ne priviknes i onda postanes zavistan :P

      Tako se meni uvek desava sa parfemima koje posle obozavam do ludila :P

      Jao obavezno pogledaj karminnnnnnnnnnnn <3

      Delete
  9. Fino! Nyx karmin mi izgleda prelepo. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tiiii! :)))))
      Mislim da bi ti se svideo ;)

      Delete
  10. Divan post! Zajednički favorit nam je D&G pour femme, ali kod mene je novo reformulirano izdanje iz 2012., žao mi je što nisam imala priliku probati orginalnu verziju jer se navodno dosta razlikuju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaaaaaaaaaaaaaaaa :)))))

      To je potpuno novi parfemcic koji su izbacili cini mi se :) A ovaj crvendac je bas poseban :P

      Delete
  11. Mi uvijek imamo neke iste parfeme koji su nam zajednicki. Taj D&G parfem je jedan od prvih parfema koji sam sebi kupila i jako mi je lijep.Imala sam onu staru verziju, ali ne znam kakva je nova.
    Artdeco bazu takodje volim, svidja mi se i taj Nyx karmincic jer volim nude roza podtona.
    Imam i Balea balzam od cokolade, fino mi mirise, ali ja time ustimavam obrve posto mi nije nesto za usne :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E u pravu si skroz! <33
      Slicnih smo ukusa :))))) znam da volis bazu i bas mi je bilo drago kad sam procitala, odlicna je stvarno.

      Balzam za obrve, hit! :P Ja Carmex koristim za zanoktice jer mi tesko mirise :D

      Delete
  12. Lepi favoriti :) Imala sam tu plavu GR maskaru i stvarno je fina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Coxyli!!! Genijalna maskara, bas mi drago da delimo misljenje :)

      Delete
  13. Imamo iste mindjusice i divne su :)
    A mislim da cu morati da kupim ovaj CG lak :D

    ReplyDelete
  14. Predobri favoriti, narocito Ruz koji moram kupiti zbog tebe, kao i plava maskara ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe, joj hvala ti, volimo slicne boje, samo su tvoje usne prelepe za razliku od mojih :P

      :**

      Delete